Indholdsfortegnelse
- Lån uden at stille sikkerhed med et blankolån
- Med et blankolån kan du bruge pengene på det, du vil
- Hvor stort et blankolån kan jeg tage?
- Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg tager et blankolån?
- Udbydernes krav til dig, der gerne vil ansøge om et blankolån
- Hvad er det billigste blankolån?
- Moneezys ekspertanbefalinger
Lån uden at stille sikkerhed med et blankolån
En af de helt store fordele ved blankolån er, at du selv bestemmer, hvad du vil bruge det til. På den måde er det nemt at finde penge til en ny bil, en rejse eller forbedringer af boligen. En af ulemperne ved blankolån er dog, at det ofte er lidt dyrere end banklån, fordi du ikke stiller sikkerhed for lånet.
"Blankolån" er en anden betegnelse for onlinelån såsom kviklån og forbrugslån. Vil du lære mere om blankolån, og om alt du skal være opmærksom på før, under og efter låneprocessen? Følg med her.
Et blankolån giver dig mulighed for at låne pege til lige det, du vil.
For at låne penge via et blankolån skal du leve op til forskellige krav, bl.a. om din alder, indkomst og at du ikke må være registreret i RKI.
Din kreditvurdering er med til at afgøre, hvor billigt et blankolån du kan tage.
Med et blankolån kan du bruge pengene på det, du vil
Når du tager et blankolån, må du bruge pengene på det, du vil. Det er derfor en god mulighed for at købe det, du har brug for, eller det du altid har drømt om. Det kan fx være en bil eller en rejse.
Når du tager et lån i en bank, vil de altid spørge dig om, hvad du skal bruge pengene til. Det tæller med i deres vurdering af, om du kan få lov til at låne pengene. Med et blankolån bestemmer du selv, hvad du vil bruge dine penge på. Når du først har fået lånet, er pengene dine, og så må du bruge dem på det, du vil.
Ja, du kan godt tage et blankolån som et billån. Har du udset dig en bil, der er over 10 år gammel, kan du fx hverken låne penge til den via bilforhandleren eller via banken. Her kommer blankolånet ind i billedet.
Hvor stort et blankolån kan jeg tage?
Blankolån varierer i størrelse fra 1.000 kr. til 500.000 kr. Desto større et lån du har brug for, desto større krav har udbyderen til din kreditværdighed. Det er nemlig den, udbyderen bruger til at bedømme, om det er sikkert for dem at låne dig pengene.
Din kreditværdighed er både din og udbyderens forsikring om, at du kan håndtere lånet og betale raterne til tiden.
Lige meget hvor du ansøger om et lån, om det er i banken eller online, vil låneudbyderne kigge på din kreditværdighed. Den giver nemlig lynhurtigt et billede af dig og din økonomi, da den indeholder information om din kredithistorik, dine månedlige indtægter, faste udgifter og eventuel gældshistorik. Har du en god kreditværdighed, vil du blive tilbudt en lavere rente og ÅOP på lånet, hvorimod hvis du har en dårlig kreditværdighed, vil du enten blive tilbudt lån med en højere ÅOP, eller din ansøgning vil blive afvist.
Læs mere om, hvordan du får en god kreditværdighed
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg tager et blankolån?
Når du tager et blankolån, skal du først og fremmest være opmærksom på, hvad det koster. Som nævnt før er det et dyrere lån, og det er derfor vigtigt, at du holder øje med, hvor meget du kommer til at betale af på det hver måned, og hvor meget du kommer til at betale for lånet i alt.
Når du ansøger om et blankolån, er første step, at du skal have styr på dit månedlige budget. Ha' styr på dine faste indtægter og udgifter, så du ved, hvor meget du har råd til at afdrage hver måned. På den måde undgår du at ansøge om et lån, hvor du hele løbetiden ikke har nok penge hver måned til andre udgifter end de faste og låneafdragene.
Du skal aldrig ansøge om et lån, hvor du ikke har råd til de månedlige afdrag. Gør du det, kan du i værste tilfælde ende i gæld.
Har du styr på dit budget, skal du korrigere lånebeløbet og løbetiden, så det passer på det månedlige afdrag. På den måde er du mere sikker på at få din ansøgning godkendt, og du kommer samtidig godt og sikkert igennem hele låneprocessen.
Udbydernes krav til dig, der gerne vil ansøge om et blankolån
Du skal være minimum 18 år (og nogle steder endnu ældre)
Du skal have en fast bopæl i Danmark
Du skal have en fast indtægt
Du skal have MitID
Du må ikke stå i RKI
Hvad er det billigste blankolån?
Du finder det billigste blankolån ved at ansøge om det samme beløb med den samme løbetid hos flere udbydere. På den måde kan du sammenligne de reelle lånetilbud, der er baseret på din økonomi og udbydernes kreditvurdering af dig. Det er først, når du skriver under på en låneaftale med dit MitID, at lånet går igennem, og du er forpligtet til at betale det tilbage.
Hvor dyrt dit blankolån bliver, afhænger også ofte af, hvor stort et lån du tager. Jo større et lån du ansøger om, jo bedre skal din kreditværdighed være, for at du får tilbudt en lav ÅOP. Det kan derfor også være en idé at ansøge om et mindre lånebeløb i første omgang, da du på den måde kan forbedre din kreditværdighed ved at vise, at du kan håndtere lånet. Samtidig er der også større sandsynlighed for, at du vil blive godkendt til et mindre beløb.
Lånebeløb: 25.000 kr.
Løbetid: 24 måneder
Årlig fast rente: 4,69%
ÅOP: 4,69%
Stiftelsesomkostninger: 0 kr.
Gebyr pr. betaling: 0 kr.
Betalingsform: Månedlig
Renter i alt: 2.345 kr.
Gebyrer i alt: 0 kr.
Månedlig ydelse: 1.139,38 kr.
Samlede kreditomkostninger: 2.345 kr.
Samlet tilbagebetaling: 27.345 kr.
*Bemærk venligst, at det er en forenklet estimering, der kan variere på baggrund af specifikke lånevilkår og beregningsmetoder
Moneezys ekspertanbefalinger
Vi har på Moneezy 10 års erfaring på det danske online lånemarked. Vi stræber altid efter at give låntagerne de bedste muligheder for at sammenligne sig frem til det bedste lån samtidig med, at vi undervejs giver alle de vigtigste informationer om privatøkonomi og lånemarkedets vigtige aspekter. Derfor får du her de sidste tre gode råd med på vejen:
Ansøg altid om et lån på baggrund af dine afbetalingsmuligheder.
Du skal aldrig tage forhastede lånebeslutninger.
Du skal altid undersøge lånevilkårene, inden du skriver under på låneaftalen.
Line Kristensen studerer en bachelor i International virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet. På Moneezy skriver hun altid med den almene dansker for øje, hvor hun især fokuserer på at forklare nøglebegreberne, man skal kende til, inden man træder ind på lånemarkedet.
Emil bruger sin ekspertise til at gøre en forskel i den finansielle sektor. Han er uddannet på Syddansk Universitet og har været General Manager hos Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mere end 500.000 brugere fra hele verden med deres finansielle behov.