Indholdsfortegnelse
Hurtige lån – designet til øjeblikkelig finansiering
Står du i en situation med akut brug for finansiering, skal du bruge et hurtigt lån. Men hvad er det for en låntype? Hvad kræves der for at blive godkendt? Hvilke fordele og ulemper er der? Alt det, og meget mere, gennemgår vi her.
Så spænd sikkerhedsselen og gør dig klar til en køretur ned ad "Hurtige lån Boulevard".
Hurtige lån er onlinelån, hvor du ikke skal stille med sikkerhed, og som bliver udbetalt inden for et døgn.
Du finder hurtige onlinelån ved at følge fem trin, der bl.a. indebærer at sammenligne de forskellige udbydere og have styr på tilbagebetalingerne.
Hurtige lån kommer med både fordele og ulemper, og det er vigtigt især at kende til ulemperne for at få det fulde udbytte af fordelene.
Hvad er hurtige lån?
Hurtige lån er onlinelån, der tilbydes af online udbydere via diverse lånehjemmesider. Lån betegnes som hurtige lån, hvis de godkendes inden for et døgn. Derfor er det et perfekt lån til dig, der har brug for at dække uforudsete udgifter og akutte finansielle behov.
Hurtige lån er som sådan ikke en separat lånekategori, men nærmere en betegnelse for et kviklån, forbrugslån eller samlelån, der udbetales inden for kort tid. Nogle låneudbydere har det som et ekstra plus, at du kan få lånet udbetalt hurtigt. Derfor er det det, du skal kigge efter, hvis du vil ansøge om et hurtigt lån.
Det er vigtigt, at du tænker din økonomi og dit budget godt igennem, inden du ansøger om et lån. Ellers kan du i værste tilfælde ende med en gæld.
Hurtige lån uden sikkerhed
Som sagt er hurtige lån en betegnelse for onlinelån, der udbetales hurtigt. Derfor er hurtige lån også lån uden sikkerhed. Det betyder, at du som låntager ikke stiller nogen form for sikkerhed for at blive godkendt til lånet. En form for sikkerhed kunne fx være et hus, en bil eller lignende. Lån uden sikkerhed står i kontrast til traditionelle banklån.
Lån med sikkerhed reducerer låneudbyderens risiko ved at udlåne penge, men det gør også ansøgningsprocessen længere og stiller højere krav til låntagerens kreditværdighed.
Ved lån uden sikkerhed løber udbyderen en større risiko, da de ikke kan overtage nogen form for sikkerhed, hvis lånet ikke betales tilbage. På grund af den øgede risiko har lån uden sikkerhed højere renter sammenlignet med lån med sikkerhed.
Hvordan finder jeg hurtige lån online?
Du finder hurtige lån online ved at følge 5 nemme steps:
Gør dit forarbejde: Det første step er, at du skal vide, hvad du går ind til, hvis du ansøger om et hurtigt lån online. Du skal kende til de generelle lånebetingelser, og du skal vide, hvilket beløb du vil ansøge om samt over hvor lang tid.
Sammenlign udbyderne: Her skal du anvende Moneezys lånesammenligningsplatform. Indtast dit ønskede beløb samt løbetiden og sammenlign derefter udbyderne på betingelser såsom lav ÅOP, hurtig udbetalingstid etc.
Undersøg lånebetingelserne: Efter du har fundet nogle udbydere, du gerne vil ansøge hos, er det vigtigt, at du undersøger alle deres lånebetingelser og krav. Sørg for at opfylde kravene, og at du har helt styr på de forskellige regler og vilkår, hvis du fx vil forlænge lånet, betale det af før, ikke kan betale til tiden etc.
Ansøg om lånet online: Når du har styr på lånebetingelserne, er det tid til at ansøge. Følg guiden på udbyderens hjemmeside og udfyld alle de personlige og økonomiske oplysninger. Husk, at det er uforpligtende at sende en ansøgning.
Afvent godkendelse: Når du har ansøgt hos de udbydere, du har udvalgt, skal du afvente godkendelse. Bliver flere låneansøgninger godkendt, skal du undersøge udbyderens specifikke lånetilbud til dig, der er baseret på dine økonomiske oplysninger fra ansøgningen. Vælg lånet med den laveste ÅOP og de bedste lånebetingelser og skriv under med dig MitID.
Når du får udbetalt lånet, starter både den gode tid og det hårde arbejde. Du får pengene og kan bruge dem på det, du havde planlagt. Men samtidig er det vigtigt, at du altid overholder alle tilbagebetalingerne, så du ikke ender med rykkerbreve og ekstra regninger, der skal betales.
Hvilke krav skal jeg opfylde?
Forskellige låneudbydere = forskellige krav. Alligevel er der nogle basiskrav, du som minimum skal leve op til, hvis du vil ansøge om et onlinelån i Danmark:
Du skal være minimum 18 år (og nogle steder endnu ældre)
Du skal have en fast indtægt
Du skal have en fast bopæl i Danmark
Du skal have MitID
Du må ikke stå opskrevet i RKI
Det er vigtigt, at du undersøger, om du lever op til de specifikke krav hos den/de låneudbydere, du vælger at ansøge hos. På den måde sparer du nemlig dig selv for besværet at ansøge hos nogen, hvor du ikke lever op til kravene og derfor vil blive afvist.
Fordele og ulemper ved hurtige lån
Det er vigtigt, at du kender til både fordelene og ulemperne – og husker dem – for at du kan træffe en god og informeret lånebeslutning.
Hurtige onlinelån er en bred størrelse med mange fordele og ulemper. Måske har du mest hørt om ulemperne, eller måske er du i den anden grøft, hvor du kun fokuserer på fordelene. Egentlig er begge tilgange ikke den mest fordelagtige, da du skal have både fordelene og ulemperne i tankerne.
Hurtig godkendelse
Nem ansøgningsproces
Lavere krav til din kreditværdighed
Ingen personlig interaktion og rådgivning
Intet krav om sikkerhed
Høje renter og gebyrer
Risiko for svindel
En spontan beslutning og kortsigtet løsning
Ringere mulighed for at forhandle afbetalingen
Mindre beskyttelse
Hurtige lån: Fem fede fordele
Hurtig godkendelse
Navnet på lånet er nok ret afslørende, men ikke desto mindre er en af de største fordele ved hurtige onlinelån den hurtige godkendelse. Lånet godkendes ofte inden for få minutter, og udbetalingen sker gerne inden for et par bankdage. Det er i sig selv en perfekt opskrift på at have penge mellem hænderne på nul komma fem.
Nem ansøgningsproces
En anden grund til, at hurtige lån er så hurtige, er den nemme ansøgningsproces. Ansøgningen sker på dine præmisser, da du kan ansøge, hvor og hvornår du vil. Det er nemt, fordi du modsat et banklån kan klare det hele online med få klik samt enkelte personlige og økonomiske oplysninger. Som et ekstra plus behøver du heller ikke oplyse, hvad pengene skal bruges på.
Lavere krav til din kreditværdighed
Sammenligner vi med de klassiske banklån, er låneudbyderens krav til din kreditværdighed i den lave ende. Det skal selvfølgelig ikke forstås sådan, at låneudbyderne kaster penge om sig til højre og venstre, men kravet er lavere.
Ingen personlig interaktion og rådgivning
Punktet her kan både ses som en fordel og en ulempe alt efter, hvad du er til. Kan du godt lide, at du selv kan træffe beslutningen i din egen tid uden at have en bankrådgiver til at ånde dig i nakken? Så er hurtige onlinelån en fordel. Kan du derimod godt lide at få professionel rådgivning, hvor du ikke selv skal kende til reglerne på forhånd? Ja, så er et onlinelån måske ikke vejen for dig.
Intet krav om sikkerhed
Som vi tidligere har forklaret, kræver et hurtigt onlinelån ikke, at du stiller sikkerhed for lånet. Det kan ses som en fordel, da udbyderen dermed ikke har krav på dine aktiver ved for sen tilbagebetaling.
Hurtige lån: Fem vigtige ulemper
Høje renter og gebyrer
Hurtige onlinelån har nogle af de højeste renter og gebyrer, du finder på lånemarkedet. Det kommer af de lave krav til din kreditværdighed, der gør dig mere usikker som låntager. På grund af de høje renter og gebyrer er lånet dyrere sammenlignet med eksempelvis banklån. Du skal derfor være god til at opveje de andre fordele med denne ulempe, da det i mange tilfælde ikke vil være billigere for dig at tage et onlinelån sammenlignet med et banklån.
Risiko for svindel
En anden stor ulempe er, at der er en øget risiko for svindel sammenlignet med andre låntyper, idet hele processen foregår online. Det er derfor dit ansvar at undersøge, om låneudbyderen er troværdig. Det skal du gøre, inden du udfylder dine personlige oplysninger og i sidste ende vælger at godkende lånet. Du kan fx undersøge anmeldelser på Trustpilot eller google udbyderens navn for at finde ud af, om de er reelle og troværdige.
En spontan beslutning og kortsigtet løsning
Alt for mange låntagere ser hurtige onlinelån som en let løsning til at få penge mellem hænderne. Men det er vigtigt at huske på, at selvom du kan ansøge om lånet på få minutter, forpligter det stadig på den lange bane. Den midlertidige lindring af pengepungen kan føre til langvarige økonomiske problemer, hvis lånet ikke tilbagebetales til tiden. Det er derfor vigtigt, du er opmærksom på det, inden du beslutter dig for at tage et lån.
Ringere mulighed for at forhandle afbetalingen
Fordi hurtige onlinelån ofte er kortvarige lån med høje renter og gebyrer, er der ringere mulighed for at forhandle tilbagebetalingen med udbyderen sammenlignet med andre låntyper. Er du fx løbet ind i økonomiske problemer eller uforudsete udgifter, vil mange online låneudbydere ikke være fleksible og ændre tilbagebetalingsplanen. I stedet kan du forvente en rykker med en ekstra regning for den sene eller udeblevne betaling.
Mindre beskyttelse
Selvom de online låneudbydere er underlagt forskellige regler om fx max. ÅOP og fortrydelsesret, er det en mere risikabel situation for dig at låne penge online. Det er det, da du ikke fysisk kan gå hen til låneudbyderen og få hjælp til at udrede en situation. I stedet kan du risikere at ende i en dårlig og uhjælpsom kundeservice, eller endnu værre, at kundeservice slet ikke tager telefonen. Det er dog kun i ekstreme tilfælde, men derfor er det stadig vigtigt at være opmærksom på det.
Ekspertanbefalinger fra Moneezy
Her hos Moneezy har vi hjulpet over 500.000 låntagere med at sammenligne og finde frem til det perfekte onlinelån for dem. Skal du være en af dem? Så får du vores sidste ekspertanbefalinger, inden du springer ud på lånemarkedet, her:
Hold altid øje med ÅOP'en, når du skal vælge et onlinelån. ÅOP står for "Årlige Omkostninger i Procent", og den indeholder både renten og diverse gebyrer for lånet. Jo lavere en ÅOP du kan få på et lån, desto billigere er lånet.
Låneansøgninger online er 100% uforpligtende. Du kan sende så mange, du vil, og til så mange udbydere du vil. Du forpligter dig først til et lån, når du underskriver en låneaftale fra en udbyder med dit MitID.
Du bør altid tænke dig godt om og sætte dig godt ind i din økonomi, inden du ansøger om et onlinelån. Ansøg aldrig, før du har styr på et låns betingelser.
Line Kristensen studerer en bachelor i International virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet. På Moneezy skriver hun altid med den almene dansker for øje, hvor hun især fokuserer på at forklare nøglebegreberne, man skal kende til, inden man træder ind på lånemarkedet.
Emil bruger sin ekspertise til at gøre en forskel i den finansielle sektor. Han er uddannet på Syddansk Universitet og har været General Manager hos Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mere end 500.000 brugere fra hele verden med deres finansielle behov.