Lynlån, quicklån eller hurtiglån?

Share
Tweet
Share

Listen over navne på lån, der er hurtige, er meget lang. At lån nu kan bestilles online har generelt gjort låneprocessen meget hurtig. De låner du finder her på siden, der bliver sammenlignet i låneoversigterne, er online lån og mange af dem kunne høre i kategorien lynlån.

Så hurtigt kan man få et lyn lån:

 1. Sammenlign lån (fx her på Moneezy.com).

 2. Vælg et lån (eller flere og klik dig direkte til ansøgningen, hvis du fandt det her på siden).

 3. Udfyld ansøgningen på få minutter.

 4. Nogle udbydere giver lynhurtigt besked tilbage, om du har fået godkendt din ansøgning.

 5. Pengene sættes ind på din konto samme dag eller inden for nogle få dage afhængigt af långiveren.

Om du vælger et lynlån, kviklån eller hurtige lån er ligegyldigt. Du kan godt finde lånetyperne kategoriseret som værende forskellige på nogle prissammenligningssider, men de er i bund og grund helt ens.

Du sparer penge på lånet, hvis du tager dig god tid

De hurtigste lynlån er ofte dyrere end de lån, hvor du skal bruge lidt længere tid på ansøgningen og pengene ikke udbetales med det samme.De lån har en række fordele udover, at de årlige omkostninger i procent ofte er lavere.

Risikoen ved de hurtigste lån er, at det bliver for impulsivt. Det er en god ide at sove på en så vigtig beslutning som at låne penge. Går der kun et øjeblik fra man har ansøgt, til at pengene er på kontoen, så er overvejelsen måske ikke helt så velovervejet, og man er måske mindre tilbøjelig til at takke nej til lånetilbuddet. Går der nogle dage, så får man tænkt sig bedre om – måske har man indhentet nogle tilbud, der kan sammenlignes eller måske har man fundet ud af, at lånet ikke var helt så nødvendigt.

Derudover så er de langsommere lån ofte ’langsommere’, fordi der kræves, at man dokumenterer ens økonomiske situation mm. Det gør til gengæld, at långiveren påtager sig en mindre risiko, hvis de vælger at låne penge til dig. De har bedre styr på risikoprofilen. Derfor kan du oftest få et bedre lånetilbud på mere ’langsommelige’ lån.

Lynlån er måske det rigtige, når hastigheden er vigtig

Hvorfor vælger så mange hvert år at tage et lynlån, når de måske kunne have fået et bedre tilbud ved at indhente flere tilbud på privatlån og sammenligne disse eller måske via banken, hvis de har en sund økonomi? Det skyldes selvfølgelig ikke, at de fleste af os ikke ved at det er dyrere at låne penge via et lynlån eller quicklån. Det skyldes nærmere:

 1. At vi ikke gider den langsommelige proces, det kan være at sammenligne en masse tilbud – herunder at gå i bankerne og indhente tilbud.

 2. At vi er ligeglade med, om vi skal betale 190 kr eller 175 kr om måneden – bare vi hurtigt får et minilån til, det vi mangler.

 3. At vi foretrækker anonymiteten ved at låne penge online frem for at skulle forsvare lånet overfor vores bankrådgiver.

 4. At vi ved, at vi hurtigt kan betale lånet tilbage, så kreditomkostningerne bliver mindre.

 5. At vi ikke gider først at gå i bankerne. Herefter vente på at dokumenterne bliver sendt hjem til underskrivelse. Underskrive og køre ned med dokumenterne til bankrådgiveren. Og vente på at pengene bliver indsat på kontoen.

 6. Er træt af behandlingen vi har fået i banken. Eller fx har fået afslag tidligere på en låneansøgning.

Der kan være mange fornuftige grunde til at vælge et lynlån og heldigvis bestemmer vi selv, hvad der er fornuftigt i vores situationer. Overvej altid om det er nødvendigt at låne penge, og hvad den samlede kreditomkostning bliver for at låne pengene. Vurder om det er prisen værd og om du har valgt et månedligt afdrag, hvor der stadigvæk er masser af luft i dit budget, da du måske skal afdrage på lånet i flere år.

Skrevet af:
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil bruger sin ekspertise til at gøre en forskel i den finansielle sektor. Han er uddannet på Syddansk Universitet og har været General Manager hos Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mere end 500.000 brugere fra hele verden med deres finansielle behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved