Planlæg det uforudsete og spar penge

Indholdsfortegnelse

Share
Tweet
Share

Uforudsete udgifter er rent økonomisk noget af det sværeste at planlægge sig ud af. Render vi ind i dem, kan andre udgifter i løbet af måneden pludselig bliver uoverskuelige og svære at finansiere. Derfor handler denne artikel om at planlægge sine udgifter med det uforudsete in mente, og hvordan du sparer op mest effektivt.

Planlæg udgifter

Rent budget-mæssigt kan en husstand ses som en virksomhed – bare i meget mindre skala. Enhver virksomhed, uanset dens størrelse, udarbejder et budget, der indeholder indtægter, planlægger udgifter, afsætter midler til investeringer, og bestemmer hensættelser til uforudsete udgifter. Det giver dem mulighed for effektivt at styre deres økonomi, og hjælper med at holde trit med budgettet og vokse.

Oprettelse af et husholdningsbudget fungerer lidt på samme måde, og vil give dig mulighed for at tæmme din egen økonomi, og afsætte noget kapital. Det er en god idé at afsætte en post med formålet at spare op til uforudsete udgifter. På den måde har du en pulje af penge, du kan trække fra, hvis uheldet er ude.

Hvordan kan man spare op?

Det vigtigste ved at spare er at være systematisk og udvikle gode vaner. Det er bedst at starte med små skridt. I begyndelsen kan du spare små mængder op og give op på de ting, som du har mindst behov for. Du bør overveje at spare nogle penge op, så snart du modtager din månedlige indtægt. En god løsning er at afsætte et bestemt beløb og overføre det til en opsparingskonto, eller bankindskud hver måned.

Læs mere om 5 nemme spare tips til hverdagen

Button Text

At lægge penge til side til opsparing bør behandles som enhver anden omkostning i dit husholdningsbudget.

Hvordan kan man spare mest effektivt?

I begyndelsen af dit opsparingseventyr, er det en god idé at oprette en separat bankkonto i form af en opsparingskonto. Du kan med fordel snakke med din bank om de forskellige muligheder for at oprette en opsparingskonto hos dem, så du kan få den, der tilbyder de højeste renter.

Bankerne tilbyder også ofte forskellige måder at spare op på, f.eks. selvopsparing i slutningen af transaktioner. Det fungerer på den måde, at du foretager dig et køb med dit betalingskort, hvor banken automatisk beløbet op og overfører differencen til din opsparing. På den måde føler du ikke på samme måde, at du sparer op, men i sidste ende vil de små beløb udgøre en betydeligt sum.

Det er en god løsning at automatisere din opsparing ved at oprette en fast overførsel til din opsparing hver måned.

Efter at have foretaget nogle få ændringer for bedre at få kontrol over din økonomi, viser det sig ofte at der kan findes penge fra husholdningsbudgettet til ethvert formål. Det er værd at indføre alle ændringer gradvist for ikke at blive afskrækket fra at spare, og efter et par måneder eller år, kan man nyde et stort opsparet beløb på sin opsparingskonto.

Skrevet af:
Line Kristensen
Line Kristensen
Kommunikations- og marketingassistent

Line Kristensen studerer en bachelor i International virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet. På Moneezy skriver hun altid med den almene dansker for øje, hvor hun især fokuserer på at forklare nøglebegreberne, man skal kende til, inden man træder ind på lånemarkedet.

Revideret af:
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil bruger sin ekspertise til at gøre en forskel i den finansielle sektor. Han er uddannet på Syddansk Universitet og har været General Manager hos Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mere end 500.000 brugere fra hele verden med deres finansielle behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved