Kan man få et quicklån eller hurtiglån i weekenden?

Share
Tweet
Share

Selv når arbejdsugen er overstået, og du har weekend, kan der opstå situationer, hvor du får brug for at kunne dække en uventet udgift. Det kan for eksempel være, at noget går i stykker der hjemme og hurtigt skal fikses eller udskiftes. I de situationer kan det være nyttigt at kunne tage et hurtiglån eller quicklån i en weekend.

Online lån er ofte åbne 24/7, men er din bank også det?

Når du går og kigger på et akut lån i løbet af weekenden, så er det vigtigt at orientere dig hos din egen bank først. Ikke fordi du skal have lov til at tage lånet, men snarere hvorvidt du har mulighed for at modtage penge på andet end arbejdsdage. Måske har du allerede lagt mærke til at du ikke få lån om lørdagen, selvom det er sidste dag i måneden. Det kan give en indikation af at du ikke kan modtage penge i weekenden. Men hvis du er i tvivl, så bør du altid spørge din bank først.

Overvej dette før du låner i weekenden

Lån aldrig flere penge end du kan betale tilbage. Vi anbefaler heller ikke at du ansøger om akutte lån til ikke-akutte situationer. Har du et weekendprojekt, der sagtens kan vente til næste weekend, så undgå at benytte dig af weekendudbetaling, siden de udbydere der tilbyder det, oftest har en højere rente eller en række gebyrer.

Udviklingen i muligheden for at låne penge i weekenden

I de seneste år er der i hele Skandinavien kommet mange flere muligheder for, at man som forbruger, kan få kredit i weekenden eller på helligdage. Den lette adgang til quicklån og andre kontantlån i weekenden gør, at man skal tænke sig om en ekstra gang. Læg gerne et budget, og ellers du bør i hvert fald have et rigtig godt overblik over din økonomi. Har du det, og er beslutningen velovervejet, og måske nødvendig, så kan et lån i weekenden jo være det helt rigtige for dig. Der er kommet mange nye lån til i Danmark, nogle af dem er låneformidlere, andre har en bank bag sig og så er der helt nye spillere på markedet, der kan dække alle vores behov.

Skrevet af:
Simon Hedeboe Mikkelsen
Simon Hedeboe Mikkelsen
Marketing Assistant

Simon Hedeboe Mikkelsen studerer en kandidat i International Virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet. Han har været investeret i al ting økonomi i 6 år, og har igennem det sidste år fokuseret på at skabe content for Moneezy. Han specialiserer sig i at nedbryde komplicerede finansielle fagbegreber, enten skriftligt eller visuelt, og gøre det spiseligt og forståeligt for den gængse dansker.

Relaterede artikler

15. januar 2024
Kviklån og rentelofter: U-lande er langt foran Danmark
Ifølge en analyse fra 2017 haltede Danmark bagefter, når det kom til lovgivning inden for kviklån. Heldigvis er der sket en del på lånemarkedet siden da.
Læs mere
5. juni 2023
Fra lokal til online - sådan kan du låne let og bekvemt
Det er i dag meget let at låne penge via nettet. Det gør, at du på under en uge kan søge om og få godkendt et lån. Vi har samlet en række eksempler lige her.
Læs mere
27. marts 2023
Lynlån, quicklån eller hurtiglån?
Hvilket lån skal du vælge? Der kan være helt legitime tidspunkter, hvor det akutte, hurtige lån er den bedste løsning. Men der kan også være grund til at vente.
Læs mere
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved