Sådan finder du de nemme lån

Share
Tweet
Share

Nemmere end nogensinde!

Lån har fået et ansigtsløft siden årtusindeskiftet, men særligt fra 10'ernes begyndelse. Introduktionen af online lånemuligheder, hvad enten det er gennem hjemmesider eller via SMS'er på telefonen, vendte op og ned på lånene som vi kendte dem hidtil. Det er ikke længere træge processer, der skal undgås i så vidt omfang som muligt. Det er ikke længere et tegn på en svag økonomisk position, men snarere det modsatte, da det indikerer at du bevæger dig mod noget større, oftest i forbindelse med forbrugslån og boliglån. Og selv når det hele brænder på, så er der også hurtige of fornuftige løsninger på nemme lån, der kan få dig tilbage på sporet igen, hurtigst muligt.

Tilgængeligheden og hastigheden er i fokus

Nemme lån findes i alle former og farver, da de er blevet mere personlige end nogensinde før. Du kan nu finde præcis det lån der passer til dig, iblandt en stor gruppe udbydere, og sortere efter krav, beløb, løbetid, renter og meget andet. Du kan altså sidde godt plantet i sofaen, imens du scroller igennem en lang række lånemuligheder. Og finder du et par du synes om, så kan du endda sende en ansøgning, og en underskrift med MitID, helt uden at skulle ud af døren. Med dit MitID følger alle de nødvendige detaljer om din økonomi, sociale tilstand og alt andet, der kan indikere hvorvidt du er en god låntager eller ej. Og ser det hele ud som det skal, så får du hurtigt svar igen, og kan skrive under med dit MitID - stadig siddende i sofaen.

With great power, comes great responsibility!

Du har sikkert hørt skrækhistorier fra bekendte eller på sociale medier, og andre der har haft forfærdelige oplevelser med kviklån og skyhøje renter, der nu sidder i gæld til halsen.

Heldigvis for dig, så blev de skyhøje renter på kviklån og SMS-lån sænket markant, som følge af en bestemmelse i folketinget i 2020. Nu kan du undgå at blive mødt med lån, der har en ÅOP på 600%, og nogle endda helt oppe på 1000%, men i stedet finder du lån med en ÅOP på maks 25%, så de er spiselige for enhver låntager. På den måde er selv de mest akutte lån nu blevet til reelle løsninger for alle mennesker.

Med det sagt, så er det vigtigt du ikke bare tager nemme lån i øst og vest, bare fordi du kan. Det kan virke som en let løsning at tage et kviklån når der lige er brug for det, til hvad end du lige føler du står og mangler. Men sidder du pludselig med 3-4 små lån, der har forskellige beløb, afbetalingstider og betalingsdatoer, kan du hurtigt se hvor svært det kan være at balancere det hele. Lån er altså kun nemme lån, hvis der er begrundelse for lånet i første omgang. Derfor har vi samlet en lille oversigt over nogle eksempler på lån, der kan tages med god samvittighed:

Nemme lån til gode formål

Små lån (1.000-20.000)

  • Den uventede regning, der skal dækkes med det samme.

  • Små renovationer af have, kolonihave, eller energioptimeringer i huset.

  • Indskud til lejligheder eller andre akutte beløb i fobindelse med indflytning (ikke de nyeste designermøbler).

Mellemstore lån (20.000-400.000)

  • Renovationer af hus, specielt dem der øger værdien på din bolig til fremtiden, og derved agerer som investeringer. Her er det særligt energioptimering ved udskiftning af tag, introduktion af vedvarende energikilder eller lign.

  • Udbygninger af bolig. Her kan det meste af værdien for udbygningen oftest lægges oveni husets samlede værdi, hvilket gør det til en god investering.

Store lån (400.000-3.000.000)

  • Lån i denne kaliber vil oftest kun være til boliglån, der næsten altid er et godt formål for et lån.

Som du nok kan fornemme, så er der altid fordele og ulemper ved lån, hvilket vi gør vores bedste for at fremhæve. Lån bliver nemlig kun til nemme lån, hvis man kender til en håndfuld af de forskellige tips og tricks der findes. Går man blindt ind i det hele, bliver det noget af en rutschbebanetur, med afbetalinger og renter. Og selvom vi godt kan lide lidt spænding, så er det liiige lidt for vildt, hvis du spørger os.

Det er vigtigt at vide hvor meget du skal låne, samt hvor mange penge du har til at betale af hver måned. Når du har det på plads, kan du begynde at kigge efter det lån der passer bedst til din situation. Skal du låne til én stor betaling, skal du kigge efter et forbrugslån der passer til størrelsen af lånet. Skal du i stedet have lidt ekstra i enkelte måneder, men er lidt i tvivl om hvornår de skal bruges, kan en kassekredit være vejen frem.

Lån til studerende

SU-lånet er det ubestridt bedste lån du kan tage som ung, siden renten er utrolig lav, og afbetalingsperioden er helt op til 15 år, hvilket giver dig god tid til at betale af på dit lån. I mellemtiden har du afsluttet uddannelse, fået et fuldtidsarbejde, og har dermed en løn der kan betale af på lånet som tiden går.

Skrevet af:
Simon Hedeboe Mikkelsen
Simon Hedeboe Mikkelsen
Marketing Assistant

Simon Hedeboe Mikkelsen studerer en kandidat i International Virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet. Han har været investeret i al ting økonomi i 6 år, og har igennem det sidste år fokuseret på at skabe content for Moneezy. Han specialiserer sig i at nedbryde komplicerede finansielle fagbegreber, enten skriftligt eller visuelt, og gøre det spiseligt og forståeligt for den gængse dansker.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved