Gode muligheder for at sammenligne lån

Share
Tweet
Share

Vil du gerne låne penge, er det kun naturligt, at du vil finde et lån, der både er billigt og passer til din økonomiske situation. Men hvordan gør du det? Først og fremmest er det en god idé at sammenligne forskellige lån, inden du ansøger. På den måde er sandsynligheden for, at du finder det helt rigtige lån, større, end hvis du bare tager det første det bedste lån.

Hvad er det bedste lån for dig?

Hvad det bedste lån er for dig, kommer selvfølgelig i høj grad an på, hvad du skal låne penge til. Når du skal købe en bil eller et hus, er der bestemte lån som realkreditlån eller billån, der er designet til det – ofte med lavere renter, fordi du skal stille med sikkerhed for lånene. Er du derimod interesseret i at låne mindre beløb uden at stille med sikkerhed, skal du undersøge diverse onlinelån såsom kviklån og forbrugslån.

Onlinelån vil næsten aldrig kunne slå banklån i at være billigst. Derimod slår de dem på hurtigste udbetalingstid samt det faktum, at du ikke skal stille med sikkerhed.

Når du skal til at sammenligne lån, er det først og fremmest vigtigt, at du finder et lån, der passer til det, du skal købe. Du kan for eksempel sagtens købe en bil for et forbrugslån, fordi de største er på 500.000 kroner. Dog kan der være forskel i renten og ÅOP'en på at tage et billån i banken, online eller direkte hos forhandleren. Hovedreglen er derfor, at du altid både skal sammenligne dine muligheder på tværs af låntyper, og de forskellige lån inden for hver type.

Billigste lånemuligheder

Når du skal finde et billigt lån, skal du altid se på ÅOP'en, der står for "Årlige Omkostninger i Procent". Når der er tale om årlige omkostninger, er det alle omkostninger i forbindelse med lånet – dvs. både renter, gebyrer og hvad der ellers måtte være. ÅOP'en siger derfor mere om, hvad lånet kommer til at koste dig, end selve renten gør.

ÅOP er altid oplistet i forbindelse med lån og står som en procentsats. Jo lavere ÅOP'en er, jo billigere er lånet. Får du tilbudt et lån med en høj ÅOP (over 10%), bør du genoverveje lånet i forhold til dit budget, så du kan finde ud af, om det er det værd. Kviklån og andre hurtige onlinelån, har ofte et ÅOP-spænd på mellem 3-25%.

ÅOP'en på dit lån

Hvad den præcise ÅOP, du kan låne til, er, kan du først se i låneaftalen, som udbyderen sender til dig på baggrund af din ansøgning og din kreditscore. Husk, at du først forpligter dig til at tage lånet, når du underskriver låneaftalen.

Sammenlign lån på nettet

Du har i dag mange muligheder for at sammenligne lån på nettet. Det er en rigtig god måde for dig at finde frem til de lån, der giver mening for dig at undersøge nærmere. Når du gerne vil tage et lån, er det være en god ide at udvælge flere lån, du kan undersøge nærmere og ansøge ved. På den måde kan du sammenligne dem på baggrund af det reelle lånetilbud, du får tilsendt på baggrund af din kreditscore.

På sammenligningssider som Moneezy sammenligner du lån på baggrund af dit ønskede beløb og løbetid. Dertil kan du se den månedlige ydelse på baggrund af minimum og maksimum ÅOP.

Ansøg om flere lån for at finde det bedste

Når du har siddet og sammenlignet lån, er det en god ide at ansøge om flere af dem. Særligt hvis du har brug for en hurtig ansøgningsproces. Du er nemlig ikke forpligtet til at tage de lån, du bliver tilbudt. Du kan derfor godt søge om et lån få at vide, at du kan låne pengene og til hvilke renter, og så sige nej til at låne pengene.

At ansøge om fx tre lån giver dig mulighed for at vælge det billigste af dem og gå videre med det med det samme.

Der kan være situationer, hvor du har brug for penge hurtigt. I sådanne situationer kan det give mening for dig at tage et onlinelån med hurtig udbetaling. Dog skal du aldrig træffe en forhastet lånebeslutning, og du bør altid tænker din økonomi, dit budget og din even til at tilbagebetale lånet godt igennem, inden du ansøger om og godkender et lån.

Skrevet af:
Line Kristensen
Line Kristensen
Kommunikations- og marketingassistent

Line Kristensen studerer en bachelor i International virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet. På Moneezy skriver hun altid med den almene dansker for øje, hvor hun især fokuserer på at forklare nøglebegreberne, man skal kende til, inden man træder ind på lånemarkedet.

Revideret af:
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil bruger sin ekspertise til at gøre en forskel i den finansielle sektor. Han er uddannet på Syddansk Universitet og har været General Manager hos Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mere end 500.000 brugere fra hele verden med deres finansielle behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved