Indholdsfortegnelse
Folkelånet
Hvem ejer Folkelånet?
Det kan være trygt at vide, hvilke ansigter der sidder bag skærmen, når du optager et online lån. Men det er ikke altid sikkert, at dem, der hjælper dig igennem låneprocessen, er de samme, der ejer virksomheden bag det. Ved nogle låneudbydere bliver du f.eks. præsenteret for det danske team, men hvor ejerne er udenlandske.
Folkelånet er 100% danskejet. Det er svært at bedømme, om det er at foretrække, men for nogen låntagere er det betryggende at vide, at alt inden for virksomhedens rammer foregår via danske forbindelser.
Foruden at være danskejet er Folkelånet også en del af virksomheden Finans 247 ApS. At Folkelånet er en del af netop denne virksomhed, er ingen tilfældighed. Finans 247 ApS ejer nemlig også lånevirksomhederne KasseKreditten.dk samt MiniFinans, du måske også har hørt om eller er stødt på, hvis du tidligere har kigget efter lånemuligheder.
Finans 247 ApS er registreret hos Finanstilsynet, og virksomheden er desuden medlem af Dansk Kredit Råd. Disse ting er med til at sikre, at du får en så sikker låneaftale i hus som muligt.
Hvor meget kan jeg låne hos Folkelånet?
Hos Folkelånet kan du få udbetalt beløb mellem 10.000 til 50.000 kroner. Der er dog ikke noget definitivt svar på, hvor meget netop du kan låne hos Folkelånet, da Folkelånet vurderer alle låntagere individuelt. Vurderingen bygger på forskellige oplysninger om dig, såsom din løn og årsopgørelse, hvilket Folkelånet modtager fra SKAT, men også dine månedlige udgifter og relevante kreditscorekriterier spiller en rolle i vurderingen af dig som låntager. Vurderingen vil derfor også være med til at bestemme, hvor stort et lånebeløb du kan modtage. Her skal det siges, at beløbet både kan være større og mindre, end det beløb du først har ansøgt om.
Hvis Folkelånet vurderer, at du kan låne mere, end det du har ansøgt om, er det dog ikke ensbetydende med, at du absolut skal låne mere. Folkelånet opstiller med andre ord blot en kreditramme, hvori du kan vælge et beløb inden for. Når ansøgningen er gennemført, vil pengene blive overført til din NemKonto.
Uanset om du låner stort eller småt hos Folkelånet, er det dog vigtigt, at du altid husker på, at det beløb, der er passende for dig, ikke nødvendigvis er passende for sidemanden. Du skal aldrig sammenligne din økonomiske situation med andre – vores behov er forskellige, også når det kommer til lån. Hos Folkelånet sørger de for at udarbejde en fair kreditvurdering, der tilgodeser dine behov og sørger for, at du ikke falder i en låne-fælde, du ikke slipper ud af igen.
Hvornår bliver lånet fra Folkelånet udbetalt?
Det kan virke som en lang proces at låne penge, men da Folkelånet er en renblodet online proces, går det noget hurtigere, end vi er vant til gennem banken. Der er derfor ikke langt fra ansøgning til modtagelse af pengene – ikke hos Folkelånet i hvert fald. Når du ansøger om et lån hos Folkelånet, laver de en kreditvurdering af dig med det samme. Det betyder, at der hele tiden sidder en medarbejder klar til at modtage din ansøgning. Medarbejderne hos Folkelånet er trænet i at lave kreditvurderinger hurtigt, men grundigt, og derfor går der sjældent mere end et par timer – maks. en dag – før du ved, om din ansøgning hos Folkelånet er godkendt eller ej. Godkender Folkelånet din ansøgning, mangler du blot at sætte din underskrift via dit NemID, og herefter er der kun det sjove tilbage.
Når du har sat din underskrift, vil pengene nemlig blive udbetalt til din NemKonto inden for 1-2 bankdage.
Hvem kan ansøge hos Folkelånet?
Kriterierne for at låne skifter på tværs af låneudbydere, og derfor kan Folkelånet have nogle andre krav, end dem du tidligere har set hos låneudbydere. Det skal dog pointeres, at Folkelånet kun opstiller krav, der er fair for dig som låntager. Kriterierne hos Folkelånet eksisterer nemlig ikke for at gøre det svært for dig at låne penge, tværtimod. De krav, du kan læse nedenfor, eksisterer for at gøre din låneoplevelse tryg og sikker. Opfylder du de krav, Folkelånet stiller, er du nemlig endnu mere sikker på, at din økonomi kan overkomme lånet. På den måde ved du, at lånet virker som en hjælpende hånd og ikke som en djævelsk spiral, der trækker dig i gæld.
- Du skal være fyldt 21 år
- Du skal have et dansk CPR-nummer samt folkeregisteradresse
- Du skal have en aktiv e-mailadresse
- Du skal have dansk telefonnummer, og det skal være et abonnementstilmeldt telefonnummer (altså ikke et taletidskort, der er forudbetalt)
- Du skal have en dansk bankkonto (NemKonto)
- Du må ikke være under værgemål
- Du må ikke gå inder under følgende:
- RKI
- Være på kontanthjælp
- Have adresse på et psykiatrisk hospital eller bosted
- Sidde i fængsel
- Have bopæl på bosteder/herberg
Hvordan annullerer jeg min låneansøgning?
Når du sender en låneansøgning til Folkelånet, binder du dig ikke. Fortryder du derfor din ansøgning, hænger du ikke på et lån, du ikke vil have. Når du får tilsendt en Folkelånets godkendelse af din låneansøgning, kan du derfor blot vælge ikke at godkende lånet. Godkender du ikke lånetilbuddet fra Folkelånet inden for 4 dage, vil lånet annullere sig selv.
Hvordan tilbagebetaler jeg mit lån?
Når du ansøger om et lån hos Folkelånet, tilknytter du et betalingskort til lånet. På den måde vil den månedlige ydelse for lånet bliver betalt via dette kort. Har du dog et ønske om at nedbringe dit lån hos Folkelånet yderligere, vil dette ske gennem FIK betaling. En FIK betaling består af en kode, der står for ’Fælles Indbetalings Kort’. Det er den indbetalingskode, du benytter, hvis du betaler via netbank.
Hvad sker der, hvis jeg ikke kan tilbagebetale mit lån?
Hvis din månedlige ydelse til Folkelånet ikke bliver betalt til tiden, vil du modtage det, vi på godt dansk kalder en rykker. Rykkeren vil blive tilsendt med et gebyr på 100 kr. De 100 kr. vil være pr. rykker, du modtager. Som regel vil du modtage op til tre rykkere, og hvis din ydelse fortsat ikke bliver betalt til Folkelånet, vil inddragelsen overgå til Inkasso.
Vi behøver vist ikke fortælle, at det er vigtigt at betale sit lån tilbage. Skulle du dog stå i en situation, hvor din økonomi ændrer sig pludseligt, bør du kontakte Folkelånet.