Indholdsfortegnelse
Danske Bank
Danske Bank er Danmarks største og ældste bank. Vi skal ikke mindre end 145 år tilbage i tiden. Tilbage til dengang, hvor Danske Bank så dagens lys. Tilbage i 1800-tallet var Danske Bank Danmarks eneste bank, og den titel har de senere hen nydt godt af. Men selvom man skulle tro, at deres storhedstid var forbi, så har Danske Bank formået at holde sig på dupperne igennem de sidste 145 år, og derfor er de i dag stadig Danmarks største bank med næsten 3 millioner kunder.
Danske Bank har slået rødder uden for Danmarks grænser og har i dag banker i 13 lande. Der internationale status skal dog ikke overskygge det faktum, at Danske Bank stadig opererer på lokalt niveau. Som de selv siger: Vi har lokale rødder, men tætte bånd til resten af verden. Og den sætning beskriver netop Danske Bank helt perfekt som den stærke, nordiske bank, den er.
Danske Bank har nemlig 221 filialer, og derfor vil der (næsten) altid være en Danske Bank tæt på dig – uanset hvor lokalt du bor.
Der vil med andre ord aldrig være langt mellem dig og din bank.
Privat vs. erhverv
Med mere end 145 år i bagagen har Danske Bank hjulpet et hav af mennesker og virksomheder med at indfri deres ambitioner. Hvad end det er private, der drømmer om villa, Volvo og vuffer, eller det er virksomheder, der drømmer om at udvide. Hos Danske Bank er det hele muligt.
Banken selv har dog ét formål – uanset om du er privatperson eller en virksomhed – og det er at hjælpe dig med at opbygge et solidt, finansielt grundlag.
Er du privatperson, og står du f.eks. overfor en ny fase i dit liv såsom børn, første boligkøb osv., så kan Danske Bank hjælpe dig med at skabe et økonomisk overblik. På Danske Banks hjemmeside finder du f.eks. deres boligberegner, hvor du nemt kan indtaste dine oplysninger og 1, 2, 3 se, hvilke boliger du har råd til. Danske Bank forsøger konstant at gøre livet nemmere for de familier, der har bank her, og derfor udvikler de løbende digitale løsninger, der hjælper disse familier. Danske Bank har f.eks. udviklet en lommepenge-app, der hjælper unge børn og teenagere med at holde styr på lommepengene.
Har du en virksomhed, eller drømmer du om at opbygge en, kan Danske Bank også være en god partner at have i baghånden. Et af de tiltag, Danske Bank har udviklet til virksomheder, er DynamicPay. Med DynamicPay får bankens erhvervskunder et fuldt overblik over indgående betalinger, samt muligheden for at kunne tilbyde deres kunder en rabat til gengæld for tidlig betaling. Denne løsning giver dig som virksomhedsejer bedre kontrol over dit cash flow, og så kan det endda forbedre vækstpotentialet i din forretning.
Danske Banks formål er altså både at indfri de ambitioner, du måtte have, men også at give økonomisk tryghed og en hjælpende hånd til at opbygge liv og forretninger på et solidt, finansielt grundlag.
Overordnet værdier
Danske Bank er kendt for at tænke langsigtet. Det betyder, at deres intention er at være din finansielle partner i dag og i fremtiden. For at dette kan blive en realitet og ikke blot en drøm, arbejder Danske Bank hverdag for at skabe tillid mellem dig og dem. De tror på, at et langt og loyalt samarbejde skaber de bedste rammer for de bedste økonomiske beslutninger – og det er vel det, vi alle ønsker i en bank.
Af samme årsag har Danske Bank opstillet 4 overordnet faktorer, som de tror på.
- Ekspertise
- Integritet
- Værdifuldt arbejde
- Samarbejde
Spørger du Danske Bank, er det her opskriften på et godt partnerskab mellem bank og kunde. Og her hos Moneezy kan vi kun nikke genkendende til det.
God viden, vigtig info
Danske Bank er nok (uden at træde nogen over tæerne) den mest kendte bank på dansk jord. Derfor bliver de på daglig basis også mødt af mange spørgsmål – hvilket også hænger sammen med, at det er en bank, der bliver set både lokalt og globalt. Der findes ikke mange gågader i det danske land, hvor der ikke står en Danske Bank automat, eller en Danske Bank filial, og derfor er det ofte den bank, folk benytter sig af, når de f.eks. rejser Danmark tyndt.
Her kommer derfor et par ting, der er gode at vide, så du kan være ekstra forberedt, næste gang du støder på Danske Bank.
Hvor meget kan man hæve i en hæveautomat hos Danske Bank?
Når det handler om, hvor meget du kan hæve, bunder svaret typisk i, hvor og hvornår du hæver pengene.
Benytter du bankens egne hæveautomater, kan du i tidsrummet 09.00-18.00 hæve 15.000 kr. Hæver du derimod i øvrige tidsrum, kan du maksimalt hæve 6.000 kr.
Hvis du hæver penge i et anden pengeinstituts hæveautomat, kan du maksimalt hæve 2.000 kr.
Disse beløb gælder begrænsninger ved brug af kort i danske hæveautomater og udgør den maksimale udbetaling pr. dag.
Hvem ejer Danske Bank?
Danske Banks aktier er fordelt på en stor mængde ejere. En af dem er f.eks. A.P. Møller Holding A/S, der ejer en del af Danske Bank via sit datterselskab APMH Invest A/S, der ejer over 20 % af aktiekapitalen.