Sådan kan du tjene penge online ved hjælp af AI og ChatGPT

Share
Tweet
Share
Skrevet af Emil Kjær
5 minutters læsetid
7. okt. 2024

Kunstig intelligens (AI) har de seneste år taget fart, og der dukker konstant nye og spændende værktøjer op. Et af disse er ChatGPT, som revolutionerede markedet, da den blev lanceret for alle i 2022. Men hvordan kan du udnytte AI-værktøjer til at tjene penge? Her får du mere at vide om ChatGPT og andre AI-værktøjer samt nogle idéer, der kan få dig ud over stepperne.

Hvad er ChatGPT?

ChatGPT er en sofistikeret sprogmodel skabt af OpenAI og er baseret på GPT-4-teknologi. Den er bygget på baggrund af et omfattende udvalg af data fra internettet for at generere tekster.

Sprogmodellen kan bruges til at besvare spørgsmål, generere indhold, give råd og hjælpe med forskellige tekstbaserede opgaver. Den kan endda oversætte tekst fra forskellige sprog og generere resultater på få sekunder.

Modellen benytter maskinlæring til at forstå og producere relevant tekst baseret på brugerens input. Dette gør den anvendelig i mange situationer; fra kundeservice til kreativ skrivning.

Mulighederne for at tjene penge med kunstig intelligens

Der findes flere muligheder for at tjene penge ved hjælp af AI-værktøjer som ChatGPT, især hvis du skriver meget eller har behov for at behandle store mængder data. Hvis du stresser over penge og har lidt til overs, kan du skabe en ekstra indkomst med blot få timers indsats hver dag.

  • Udvikling: Mange bruger ChatGPT og andre AI-værktøjer til at skabe digitale tjenester og produkter, som de sælger online. Dette reducerer behovet for ekstern arbejdskraft til billeder, tekst og layout af produkter.

  • Tekstudvikling: Skribenter kan have stor gavn af denne teknologi til at få idéer og finde relevante kilder til tekster. Dette kan forkorte skriveprocessen ved at få forslag til indhold.

  • Analyse: Du kan indtaste data for at få væsentlige oplysninger, du har brug for til at drive din forretning. Du kan for eksempel bede ChatGPT om at sortere tal eller opsummere tekster, du skal læse.

Men der findes i dag langt flere værktøjer end ChatGPT, du kan bruge. Du kan for eksempel generere billeder eller lade en AI-robot præsentere indhold, du har skrevet. Nedenfor skal vi se nærmere på værktøjer, du kan tjene gode penge på.

Færdigheder og ressourcer, du har brug for, for at tjene penge

I dag findes der et utal af forskellige AI-værktøjer, der kan hjælpe dig med at skabe indhold, som genererer indtægter. Begynd gerne med disse først:

  • ChatGPT 4: Hvis du har gratisversionen, bør du overveje at opgradere til ChatGPT 4. Det koster ikke mere end et par hundrede kroner om måneden, og du får adgang til alle funktioner. Du kan også overveje Grok fra Tesla.

  • Midjourney: For at skabe billeder eller animationer kan du bruge Midjourney. Dette er et fantastisk værktøj, der kan hjælpe dig med alle dine designbehov. Måske kan du endda begynde at tjene penge på at udvikle logoer eller webdesign?

  • Lovo: Hvis du ønsker at skabe videoindhold uden at vise dit eget ansigt på YouTube eller andre platforme, kan du generere stemmer med Lovo, der læser manuskriptet, du har skrevet til videoen.

  • Gemini: Dette er Googles GPT, som ofte har mere opdateret information end ChatGPT. Denne kan du bruge til at finde kilder, nyhedshistorier og websider, du har brug for som kilder.

Både Midjourney og ChatGPT er betalte tjenester, som koster lidt. Brug lidt tid i begyndelsen på at lære, hvordan du skriver prompter. Dette vil sikre, at du får højere kvalitet på tekst og billeder.

En prompt er de data, spørgsmål eller instruktioner, der gives til en AI, som for eksempel ChatGPT, for at generere bestemte outputs baseret på prompten. Det er ofte et spørgsmål eller en sætning, der guider AI-modellen i dens respons.

Spændende idéer du kan tjene penge på med AI

Alle disse idéer kræver dit input for at få et menneskeligt præg. Men kunstig intelligens hjælper dig med at reducere både den tid, du bruger på arbejdet, og de ressourcer, du har brug for til ekstern hjælp.

  1. E-bøger: Du kan skabe enkle og spændende bøger til børn ved hjælp af ChatGPT og Midjourney. Du kan først få ChatGPT til at skrive indholdet i e-bogen og derefter skabe karaktererne og handlingen i billeder med Midjourney. Bogen kan du udgive gennem Kindle, som gør den tilgængelig på Amazon. Før udgivelse, sørg for at du er bekendt med Amazons retningslinjer for AI-genereret indhold.

  2. YouTube-videoer: Lav din egen kanal ved at skabe tekst med ChatGPT, billeder fra Midjourney og manuskriptlæsning med en professionel stemme fra Lovo. Få forslag til idéer ved at søge på YouTube for at finde ud af, hvilken genre du kan være interesseret i at skabe indhold til.

  3. Digital kunst: Skab digital kunst med Midjourney og sælg det på platforme som Etsy. Du kan desuden samarbejde med en print-on-demand forretning, der kan trykke dine billeder på lærred og sende direkte til kunden.

  4. Indholdsforfatter: Der er intet, der slår det skrevne ord fra ægte mennesker, men ChatGPT eller Gemini kan hjælpe dig med at udforme og skabe grundlaget for indhold, som du kan få betaling for. Du kan bruge freelanceplatforme som Upwork eller Freelancer til at finde kunder.

  5. Oversættelse: Sprogmodeller kan de fleste sprog og kan være et uvurderligt værktøj til at hjælpe dig med at oversætte f.eks. fra engelsk til dansk. Du skal af og til redigere og tilpasse for at få sproget til at lyde naturligt, men du sparer potentielt meget tid.

Opsummering

  • Brug AI-værktøjer til at skabe dine egne ting eller til at effektivisere arbejdet.

  • Brug tid på at lære, hvordan du skriver prompter for at få det bedste resultat.

  • Se efter spændende idéer til at skabe indhold med kunstig intelligens.

  • Brug gerne sociale medier som YouTube og Facebook til at finde idéer til, hvad folk er interesserede i.

Der dukker konstant nye AI-værktøjer op på nettet, så brug lidt tid på at udforske forskellige løsninger.

Skrevet af:
Emil Kjær
General Manager

Emil bruger sin ekspertise til at gøre en forskel i den finansielle sektor. Han er uddannet på Syddansk Universitet og har været General Manager hos Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mere end 500.000 brugere fra hele verden med deres finansielle behov.

Relaterede artikler

1. august 2024
De rigeste lande i Europa og hvordan de opnåede det
Se de 10 rigeste lande i Europa og læs, hvordan de har opnået deres velstand gennem kloge strategier, innovation og samfundsansvar. Ved du, hvor Danmark er på l
Læs mere
26. juli 2024
Sådan stopper du med at stresse over penge
Lær, hvordan du undgår økonomisk stress med 6 enkle og praktiske strategier. Få kontrol over din økonomi og forbedr dit velvære med disse effektive råd.
Læs mere
11. juli 2024
Hvor mange penge bør du have på din opsparing?
Hvor mange penge bør du have på din opsparing? Hvordan opbygger du en buffer til uventede udgifter? Lær om forskellige strategier, og opbyg en stærk økonomi.
Læs mere
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved