Depositum lån - Guiden

Indholdsfortegnelse

Share
Tweet
Share

Her kan du finde større og mindre lån til depositium (depositum lån). En af de situationer, hvor vi kan blive mødt af krav om at skulle betale et depositum, er fx når vi skal flytte i lejebolig, andelsbolig eller i forbindelse med boligkøb, hvor der skal være sikkerhed for diverse pengetransaktioner.

Afhængigt af, hvor stort dit behov for et depositumslån er, så kan du finde lån 5.000 kr og helt op til 500.000 kr her på siden. Du kan sammenligne vilkår og hurtig og nemt ansøge om flere lånetilbud – gratis og uforpligtende – og herefter vælge det bedste lån.

Lån til indskud

Når vi skal leje en bolig, så skal vi oftest betale et indskud. Det er også en slags depositum, da det ligger som sikkerhed for, at udlejer kan få eventuelt misligholdt husleje tilbage eller skader på boligen. Du betaler dette indskud ved indflytning. Om det er lån til indskud eller depositum lån, så er fremgangsmåden som beskrevet ovenfor. Find lånet her på siden som opfylder dine betingelser og tryk på knappen for at ansøge uforpligtende om et hurtigt lån.

Depositumslån via banken

Du har mulighed for hurtigt og nemt at få et lån via de lån, du finder her på Moneezy. Men hvis du har tiden, så kan du sammenligne vilkår med de lånetilbud, du modtager via Moneezy, med fx et depositumslån i banken. Hvis de ikke har et lån med denne konkrete betegnelse, så tjek deres forbrugslån til sammenligning. Ulempen ved banklån kan ofte være at det er tidskrævende og du skal måske endda flere gange forbi banken med underskrevne lånedokumenter inden du får pengene ind på kontoen. De fleste lån her på siden, som vi sammenligner, giver dig mulighed for hurtigt at godkende med NemID, så pengene hurtigt er på din konto. Og når det kommer til lejeboliger og andre typer af boliger, så handler det jo ofte om at slå til hurtigt. Du kan bedst selv vurdere om der er tid til at indhente lånetilbud nede i banken.

Lån via det offentlige

I det offentlige kaldes indskudslån ofte for ”lån til beboerindskud”. Om du er berettiget og har adgang til et beboerindskudslån, kan du tjekke via de offentlige hjemmesider. Der vil være krav om indkomst, formue, om du har børn, hvor mange børn du har også videre. Men tjek det, hvis du tror, at du kunne være berettiget til et sådanne offentligt depositumlån.

Alternative veje til et lån til boligindskud og depositum

Såfremt du har mulighed for det, så kan du overveje at involvere venner eller familie. Du kan måske få et gratis lån / rentefrit lån den vej. Får du dette, så sørg for at betale tilbage til tiden – der er ikke noget som ubetalt gæld, der kan splitte venskaber og familier.
Der er også en mellemvej – du kan måske få familien til at kautionere for dit depositum lån. I så fald burde du flere steder, kunne få bedre vilkår end hvis du ansøger om lånet alene. Tjek om det er muligt at have en medansøger eller kautionist ved at vælge lån i listen og se om der er afkrydsningsmulighed ved det valgte låns online ansøgning.

Hvad er vigtigt ved lån til depositum?

  1. Først og fremmest er det vigtigt, at du får lånet, så du kan få den bolig, du har udvalgt dig. Når jeg skriver det som det vigtigste kriterium, så er det blot fordi, om du fx skal betale 250 kr eller 280 kr i afdrag måske ikke er så vigtigt som om du overhovedet får boligen.

  2. Hastigheden på udbetalingen. Er der krav om, at du slår til nu og her eller har du god tid. Samme årsag som punkt 1. Ærgerligt at miste en eventuelt drømme lejebolig på grund af et lidt større afdrag pr måned.

  3. Dernæst er prisen selvfølgelig super vigtig. Det skal selvfølgelig være helt i top, hvad angår vigtige faktorer. Det du skal tjekke er ÅOP – det årlige omkostninger i procent / effekt rente pr år. Det er prisen for at låne penge, der hvor du vælger at låne pengene til depositum / boligindskudslån.

  4. Hvad skal du betale pr måned – kan du klare det oveni lejen? Her kan låneperioden være vigtig for dig. Hvis du kan tilbagebetale over fx 180 måneder, så bliver månedlige afdrag mindre end ved fx 12 måneder. Prisen for lånet bliver dog samlet set højere selvfølgelig. Men igen du må tage udgangspunkt i din situation – du ved bedst, hvad der er det rigtige for dig og dit budget.

  5. Du skal selvfølgelig opfylde kreditselskaberne og bankernes krav. Ellers spilder du din tid med at ansøge. Derfor har vi listet deres krav i låneoversigter ovenfor.

Held og lykke – vi håber, du finder det helt rigtige depositum lån med vores hjælp.

Skrevet af:
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil bruger sin ekspertise til at gøre en forskel i den finansielle sektor. Han er uddannet på Syddansk Universitet og har været General Manager hos Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mere end 500.000 brugere fra hele verden med deres finansielle behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved